Selecteer je land/regio

De website selecteert content voor jou op basis van je locatie. Als je je locatie wilt aanpassen, dan kun je hieronder je voorkeur aangeven.

Sluiten

Steppes, moerassen en woestijnen

Leader silk way1

Onwaarschijnlijk, bijna onmogelijk: lees dit verhaal over hoe acht Harley® helden het zware Russische stuk van de Silk Way Rally reden en er nog in slaagden ook. *Er staan maar zeven motorfietsen op de foto. De achtste is van Sergey Kamenev, die het artikel schreef en de foto’s nam 

Leders leven is verschillend. 
We eten andere dingen, we houden van andere muziek, we doen andere dingen, we spreken een andere taal en we wonen in een andere tijdzone. Maar er is één ding dat ons verenigt: onze liefde voor het rijden op Harley-Davidson motorfietsen. 

Als je een van ons bent, dan zul je je altijd thuis voelen en je zult nooit alleen zijn. We zijn een familie die wordt gebonden door het delen van die momenten die je alleen kunt beleven tijdens een motorreis. 

Gesterkt door de steun van de groep lacht onze familie met de hindernissen die we tegenkomen. Elk jaar staan we klaar om de pieken te veroveren die anderen niet durven te beklimmen. Wij zijn een miljoen man sterk. Wij maken deel uit van de legende. Wij zijn H.O.G.®! 

Uitdaging aangenomen!
Eerst leek het idee van een deelname aan de Silk Way Rally gekkenwerk. Misschien was dat de reden dat het zo aantrekkelijk leek, onweerstaanbaar zelfs. De route is spannend en soms zwaar. Avontuur gegarandeerd! 

Het team van acht deelnemers bestond uit betrouwbare personen uit verschillende steden. Ze waren allemaal in goede gezondheid, ze hadden allemaal veel ervaring met het rijden van lange afstanden, ze waren allemaal vastberaden om te slagen en natuurlijk hadden ze allemaal een uitstekend karakter en veel humor. 

We bespraken de speciale voorbereiding van de uitrusting, omdat de motorfietsen vrij extreme omstandigheden te verduren zouden krijgen op het terrein. Naarmate de vertrekdag dichterbij kwam, was ik er steeds meer van overtuigd dat je onmogelijk een betere motorfiets dan de Harley-Davidson Heritage Softail® uit 2018 kon vinden voor deze taak. Ik voelde al hoe de weg trok aan de motorfiets om deze reis te maken. 

Het idee was om gewoon voor het plezier deel te nemen aan de Silk Way Rally. We zouden niet deelnemen aan de wedstrijden voor de snelste tijd, maar wel de strijd aangaan met de trucks en de offroaders. We wilden de duurprestaties van onze Harleys testen in de woestijn van Astrakhan, de steppes van Volgograd, de moerassen van Lipetsk en finishen op het Rode Plein in Moskou. We wilden allemaal laten zien dat echte H.O.G. leden geen grenzen kennen.

Start in de steppe 
De rally startte in Astrakhan in Rusland, vlakbij de Kaspische Zee en de grens met Kazakhstan. Astrakhan ligt te midden van eindeloze woestijnen en steppes, maar wij werden begroet door een hevige regenval, hoewel die al snel werd weggedreven door een felle zonneschijn, toen we de start bij het ‘speciale podium’ bereikten. 

Het zien van de bende motorrijders op hun Harleys in het midden van de Astrakhan steppe wekte bewondering en plezier, niet alleen bij de toeschouwers, ook bij de deelnemers. We werden hartelijk begroet door de winnaars van de wereldberoemde Rally van Dakar, Anastasia Nifontova en Sergey Karjakin, die allebei een grote fan zijn van het merk Harley-Davidson. 

Het doorkruisen van de steppe op de Harleys was niet zo moeilijk als we hadden gedacht. We zochten wegen uit met hard zand en lieten de duinen en het drijfzand links liggen. We bereikten de eerste rustplaats toen de zon onderging.

Bruisend bivak
Een van de interessantste elementen van de rally was het bivak, waar de technische teams en de monteurs hun motorfietsen repareren voor de laatste fase van de race. Journalisten en media komen hier samen om de atleten te interviewen voor hun berichtgeving. 

Ons bivak lag op een militaire luchthaven die was omgevormd tot een kamp, met fantastisch eten en een avondprogramma. De meeste deelnemers brengen de avond door in het nabije hotel, maar wij besloten om onszelf te testen en we spreidden onze slaapzakken uit tussen de motorfietsen. 

Er was een concert van metaalachtige geluiden in de nacht, van de monteurs die de voertuigen klaarmaakten voor de volgende fase van de race. Wij waren uitgeput van de dag en sliepen als een roosje op het geklop van de hamers, het getik van de schroevendraaiers en het geronk van de motoren. 

We verplaatsten ons van Astrakhan naar Volgograd en daarna naar de provincie Lipetsk, waar een nieuwe proef op ons wachtte: de steppes waren veranderd in een dampend moeras en de aardeweg was een slibberige modderpoel geworden. 

Dit deel van de reis was veel minder leuk dat de herinnering van de race door de prairie. Maar onze onderlinge ondersteuning hielp ons erdoor. We stonden altijd klaar om de ander eruit te trekken als er weer een motorfiets kwam vast te zitten in de blubber. 

Met glans
Team H.O.G. overwon alle obstakels en arriveerde aan de finish. Hier, in de feestelijke sfeer van het Rode Plein van Moskou, vond de slotceremonie van de Silk Way Rally 2018 plaats. De trotse deelnemers beklommen het podium bij de Spasskayatoren van het Kremlin om hun welverdiende applaus in ontvangst te nemen.  

Het was een echte endurance race geweest, die de Harley-Davidson motorrijders en motorfietsen met glans hadden doorstaan. Tijdens de hele race van meer dan 2.000 km over soms bijna onbegaanbare wegen hadden we niet één keer pech. Alle motorfietsen en motorrijders bereikten de finish in goede staat. 

Als je er zo naar kijkt, dan was het achteraf bekeken misschien toch een vlotte rit. Zo zacht als zijde, zou je kunnen zeggen ... 

blijf lezen

H-D® verzet de bakens

De campagne van More Roads to Harley-Davidson® slaat een nieuwe weg in en leidt naar nieuwe avonturen. Ontdek alles over d...

lees meer

Pas meesters

H.O.G.® lid Vanessa Ruck maakte een tocht van 4.300 km over de mooiste Alpenpassen van Europa samen met Authorized Tour op...

lees meer

Living the American Dream

Every great trip needs a great plan. Michele and Carole Prou made sure that their epic ride around Western America was pla...

lees meer